penis - онтологија

кур повеќе

мн. курови
Вид збор: Именка, машки род
машки полов орган
Албански: kar
Употреба: Анатомија , Вулгарно

патлак повеќе

мн. патлаци
Вид збор: Именка, машки род
пенис
Албански: penis
Употреба: Архаизам , Груб збор , Разговорно

пенис повеќе

мн. пениси
Вид збор: Именка, машки род
Машки полов орган.
Албански: penis
Употреба: Анатомија

фалус повеќе

мн. фалуси
Вид збор: Именка, машки род
пенис
Употреба: Анатомија