peculiarity - онтологија

своевидност повеќе

Види и: своевиден (прид.)
своевидноста
Вид збор: Именка, женски род
своевиден
Примери:
Своевидноста на неговото мислење.

сперливост повеќе

Види и: сперлив (прид.)
(едн.) сперливоста
Вид збор: Именка, женски род
сперлив

чешит повеќе

мн. чешити
Вид збор: Именка, машки род
сорта, вид
Турски: çeşit
Употреба: Дијалектен збор