pea - онтологија

безел повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Едногодишна култура што ползи виејќи се околу друго растение со ситни, зелени, топчести плодови во мешунка.
Латински: Pisum sativum Турски: bezelye Албански: bizele
Употреба: Ботаника

грашок повеќе

(едн.) грашокот
Вид збор: Именка, машки род
Вид растение во вид на ползавец со издолжени мешунки исполнети со зелени зрна што се користат за исхрана.
Латински: Pisum sativum Албански: bizele
Употреба: Ботаника