payer - онтологија

адресат повеќе

мн. адресати
Вид збор: Именка, машки род
Административно лице што се повикува да исплати меница.
Албански: adresat, pagues
Употреба: Економија

платец повеќе

Види и: плаќач (м.)
мн. платци
Вид збор: Именка, машки род
плаќач
Албански: pagues
Употреба: Економија

плаќач повеќе

мн. плаќачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што плаќа; клиент.
Српски: платиша Албански: pagues
Употреба: Економија
Примери:
Добар (лош) плаќач.