pay out - онтологија

доисплати повеќе

доисплатат
Вид збор: Глагол, свршен
Исплати нешто сосема, до крај.

доплати повеќе

доплатат
Вид збор: Глагол, свршен
Плати, исплати до крај.
Албански: paguaj krejt

изброи повеќе

Види и: брои (св. и несв.)
избројат
Вид збор: Глагол, свршен
Наброи некому пари, даде, исплати пари.
Албански: paguaj

исплати повеќе

исплатат
Вид збор: Глагол, свршен
Изврши исплата.
Албански: paguaj
(се исплати) Врати, подмири вложени трошоци.
Албански: paguaj, shlyej
(се исплати) Вреди за вложениот труд.
Албански: paguhet