patronage - онтологија

застапништво повеќе

мн. застапништва
Вид збор: Именка, среден род
(само едн.) покровителство, заштита
Албански: patronazh, mbrojtje

заштитништво повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Состојба и својство на заштитник кон лицето што го штити.
Албански: mbrojtje

патронажа повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
покровителство, заштита, закрила, поддршка, патронат
Грижа за стари лица, трудници и доенчиња преку давање медицински услуги.
Употреба: Медицина

патронат повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
покровителство, спозорство
Албански: patronat
патронен празник
Албански: patronat

патронство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
заштита, закрила, покровителство

покровителство повеќе

мн. покровителства
Вид збор: Именка, среден род
заштита, закрила, поддршка
Албански: patronazh

протекција повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
заштита, покровителство
Албански: protekcion