pathophysiology - онтологија

патофизиологија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Област од медицината што ги проучува општите законитости на развојот на патолошките процеси, откривајќи ја нивната биолошка суштина.
Употреба: Медицина