passport - онтологија

пасош повеќе

Види и: паспорт (м.)
мн. пасоши
Вид збор: Именка, машки род
Документ за лична идентификација кога се патува во странство.
Албански: pasaportë, lejekalim
Употреба: Административен термин , Дипломатија

паспорт повеќе

мн. паспорти
Вид збор: Именка, машки род
Легитимација за патување во друга држава, пасош.
Албански: pasaportë, lejekalim
Употреба: Административен термин , Дипломатија