page - онтологија

паж повеќе

мн. пажови
Вид збор: Именка, машки род
Во средниот век - момче од дворјанско семејство, на служба кај феудалец или крал.
Употреба: Историја

страна повеќе

мн. страни
Вид збор: Именка, женски род
Една од површините на нешто.
Албански: faqe
Секоја одделна страница на една книга, тетратка, нотес, весник и др.

страница повеќе

мн. страници
Вид збор: Именка, женски род
На книга, тетратка, весник и сл.
Албански: faqe

табак повеќе

мн. табаци
Вид збор: Именка, машки род
Шеснаесет страници во книга.
Албански: faqe, tabak i shtypur