pacemaker - онтологија

пејсмејкер повеќе

мн. пејсмејкери
Вид збор: Именка, машки род
Апарат вграден во телото на болниот што ја поттикнува работата на срцевиот мускул и ги регулира контракциите.
Употреба: Медицина