outpour - онтологија

изблика повеќе

Види и: блика (несв.)
избликаат
Вид збор: Глагол, свршен
Се изрази силно, наеднаш.
Албански: shpërthej
Употреба: Преносно значење

избликне повеќе

избликнат
Вид збор: Глагол, свршен
Силно избие, наеднаш.
Албански: shpërthej, derdh
Употреба: Преносно значење