outdated - онтологија

демоде повеќе

Вид збор: Придавка
Старомоден, што не е модерен.
Употреба: Разговорно

демодиран повеќе

демодирани
Вид збор: Придавка
Излезен од модата.

застарен повеќе

застарениот
Вид збор: Придавка
Што е надвор од употреба, од модата, што нема важност.

збајатен повеќе

збајатениот
Вид збор: Придавка
Што не е нов.

надминат повеќе

надминатиот
Вид збор: Придавка
застарен, несовремен, ненапреден

несовремен повеќе

несовремениот
Вид збор: Придавка
Што не е современ, што не е со своето време.

стар повеќе

стари
Вид збор: Придавка
Кој е изработен, произведен некогаш.
Албански: vjetruar