other - онтологија

башка повеќе

Вид збор: Придавка
друг, посебен
Турски: başka
Употреба: Неменлив збор , Разговорно

друг повеќе

други
Вид збор: Придавка
Не овој, не посочениот, споменатиот, туку што се разликува од него.
Албански: tjetër
Што останал, што не е опфатен, земен предвид, што не е поточно определен.
Албански: tjetër
Како сопоставување на еден.
Албански: tjetër
Што не е свој, наш, што е туѓ, непожелен да учествува во нешто.
Албански: tjetër
Што е на спротивната страна, на спротивниот крај.
Албански: tjetër
Што следува во однос на некој момент (во минатото или во иднината).
Албански: tjetër
За означување неопределеност, приближност во некоја проценка.
Албански: tjetër
Употреба: Разговорно

разно повеќе

Вид збор: Прилог
Точка на дневен ред; рубрика во весник, списание и сл.
Примери:
Што имаме во разно?

туѓ повеќе

туѓи
Вид збор: Придавка
За место, крај, земја и сл. - не наш, друг.
Албански: i huaj