ossuary - онтологија

коскарница повеќе

мн. коскарници
Вид збор: Именка, женски род
костурница
Употреба: Разговорно

костурница повеќе

мн. костурница
Вид збор: Именка, женски род
Место или зграда каде што cе чуваат коските на многу луѓе загинати во војна, при геноцид и сл.