orthodoxy - онтологија

правоверност повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Својство или состојба на тој што е правоверен.
Употреба: Религија

православие повеќе

(едн.) православието
Вид збор: Именка, среден род
Гранка на христијанството оформена како источно-христијанска црква.
Употреба: Религија