opalescence - онтологија

опалесценција повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Ширење на светлината, предизвикано од мали честици, распрскани во прозрачна средина.
Албански: opalescencë
Употреба: Физика
Присуство на траги од албумини во урината.
Албански: albumine në urinë
Употреба: Медицина