onomatology - онтологија

ономастика повеќе

(едн.) ономастиката
Вид збор: Именка, женски род
Целокупност на сопствени имиња во еден јазик.
Албански: onomastikë
Употреба: Лингвистика
Дел од лингвистиката што ги изучува сопствените имиња.
Албански: onomastikë
Употреба: Лингвистика