omit - онтологија

изостави повеќе

изостават
Вид збор: Глагол, свршен
остави, испушти
Албански: lë, lëshon

испушти повеќе

испуштат
Вид збор: Глагол, свршен
Пропушти, изгуби од видно поле, од внимание.
Албански: lëshoj
Употреба: Преносно значење

пропушти повеќе

пропуштат
Вид збор: Глагол, свршен
Испушти, прескокне редови или зборови.