offensive - онтологија

брецлив повеќе

брецливиот
Вид збор: Придавка
Навредлив, што бреца.

кусурлија повеќе

мн. кусурлии
Вид збор: Придавка
Што лесно се навредува.
Употреба: Разговорно

навредлив повеќе

навредливиот
Вид збор: Придавка
Што предизвикува навреда, што навредува.

навредувачки повеќе

Види и: навредлив (прид.)
навредувачкиот
Вид збор: Придавка
навредлив

нападен повеќе

нападни
Вид збор: Придавка
Што служи за напад.

офанзивен повеќе

офанзивниот
Вид збор: Придавка
Што се однеcува на офанзива, што е во офанзива.
Употреба: Воен термин

понижувачки повеќе

понижувачка
Вид збор: Придавка
Што понижува, навредува.

престапен повеќе

престапниот
Вид збор: Придавка
Што е во врска со престап.