octagonal - онтологија

октагонален повеќе

октагонална
Вид збор: Придавка
осмостран
Употреба: Математика

осмостран повеќе

осмостраниот
Вид збор: Придавка
Што има осум страни.

осумаголен повеќе

осумаголниот
Вид збор: Придавка
Што има осум агли.
Употреба: Математика