oak wood - онтологија

буковина повеќе

(едн. ) буковината
Вид збор: Именка, женски род
Буково дрво, градежен материјал од буково дрво.

дабовина повеќе

мн. дабовини
Вид збор: Именка, женски род
Дабово дрво како материјал за обработка, за горење.