numerical - онтологија

броен повеќе

бројни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на број.

бројчен повеќе

бројчениот
Вид збор: Придавка
Нешто што се изразува, што се претставува со бројки.
Примери:
Бројчена табела.

нумерички повеќе

нумеричкиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на број или броеви.
Употреба: Математика

цифрен повеќе

цифрени
Вид збор: Придавка
Кој е означен со цифри.