novelist - онтологија

новелист повеќе

мн. новелисти
Вид збор: Именка, машки род
Автор на новели.
Употреба: Литература

раскажувач повеќе

мн. раскажувачи
Вид збор: Именка, машки род
Лице што пишува раскази.
Албански: novelist, shkrimtar
Употреба: Литература

романсиер повеќе

мн. романсиери
Вид збор: Именка, машки род
Писател, автор на романи.
Употреба: Литература

романсиерка повеќе

Види и: романсиер (м.)
мн. романсиерки
Вид збор: Именка, женски род
За жена романсиер.
Употреба: Литература