nourish - онтологија

доисхрани повеќе

Види и: исхрани (св.)
доисхранат
Вид збор: Глагол, свршен
Исхрани до крај, сите.
Албански: ushqej të gjithë
(се доисхрани) Се исхрани со крај.
Албански: ushqej, ngop

израни повеќе

изранат
Вид збор: Глагол, свршен
Изгледа, прехрани некого.
Албански: ushqej

прихрани повеќе

прихранат
Вид збор: Глагол, свршен
За растенија и животни - даде дополнителна концентрирана храна заради подобри резултати во развојот, растењето, добивање тежина итн.
Албански: ushqej shtesë
Употреба: Земјоделство