notary - онтологија

бележник повеќе

мн. бележници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што врши заверка на документи.
Употреба: Правда

нотарски повеќе

нотарска
Вид збор: Придавка
Што припаѓа, што се однесува на нотар и на нотарка.
Употреба: Правда