normal - онтологија

нормален повеќе

нормални
Вид збор: Придавка
правилен, прописен, обичен
Албански: normal
душевно здрав
Албански: normal
Употреба: Медицина

редовен повеќе

редовни
Вид збор: Придавка
нормален
Албански: i rregullt
Кој тече по определени норми, правила.
Албански: i rregullt