nonsense - онтологија

бакрач повеќе

мн. бакрачи
Вид збор: Именка, машки род
(обично мн.) глупости
Албански: marrëzi
Употреба: Преносно значење , Разговорно

бесмислица повеќе

мн. бесмислици
Вид збор: Именка, женски род
Својство на тоа што е бесмислено (обично за збор, постапка).

бургија повеќе

мн. бургии
Вид збор: Именка, женски род
закачка, шега, досетка, бесмислица
Албански: absurditet
Употреба: Разговорно

галиматијас повеќе

мн. галиматијаси
Вид збор: Именка, машки род
Нејасен говор или писмен состав полн со бесмислици.
Употреба: Книжевен збор

гомненица повеќе

мн. гомненици
Вид збор: Именка, женски род
(обично во мн.) глупост, бесмислица, лудост
Албански: marrëzi, gjepur
Употреба: Вулгарно

деветини повеќе

Вид збор: Именка, множина
Празни приказни, измислици, бесмислици.

дрдореница повеќе

мн. дрдореници
Вид збор: Именка, женски род
безначаен, бесмислен збор

идиотизам повеќе

(едн.) идиотизмот
Вид збор: Именка, машки род
глупост, бесмислица
Албански: nonsens
Употреба: Разговорно

кретенизам повеќе

(едн.) кретенизмот
Вид збор: Именка, машки род
бесмислица, глупост
Албански: marrëzi, budallallëk
Употреба: Преносно значење

мушичка повеќе

мн. мушички
Вид збор: Именка, женски род
глупости
Албански: miza në kokë, marri
Употреба: Преносно значење

нонсенс повеќе

мн. нонсенси
Вид збор: Именка, машки род
бесмислица, глупост
Примери:
Ниту еден од овие нонсенси нема да влијае врз твојата подготовка.

пласкање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
глупости, бесмислици

прдешки повеќе

Вид збор: Именка, множина
глупости, бесмислици