node - онтологија

јазол повеќе

мн. јазли
Вид збор: Именка, машки род
Место каде што се вкрстуваат повеќе сообраќајници или се преплетуваат разни линии, делови од сложени градби и системи.
Албански: nyjë
Задебелување на некој орган формирано од натрупување на одреден тип клетки.
Албански: nyjë
Употреба: Анатомија