nineteenth - онтологија

деветнаесетти повеќе

деветнаесеттиот
Вид збор: Број
Бројна придавка од деветнаесет.

деветнаесеттинка повеќе

мн. деветнаесеттинки
Вид збор: Именка, женски род
Нешто поделено на деветнаесет еднакви делови.