nickname - онтологија

име повеќе

мн. имиња
Вид збор: Именка, среден род
Дополнително име, назив што му се дава на човекот.
Албански: nofkë

презиме повеќе

мн. презимиња
Вид збор: Именка, среден род
прекар
Албански: nofkë
Употреба: Народна поезија

прекар повеќе

мн. прекари
Вид збор: Именка, машки род
Друго име, што се добива покрај крстеното име според некоја особина, потеклото, занаетот како уметничко име или алиас.
Српски: надимак

референца повеќе

Види и: референција (ж.)
мн. референци
Вид збор: Именка, женски род
Име со кое се реферира на нешто.
Албански: nofkë