music - онтологија

ѕумба повеќе

мн. ѕумби
Вид збор: Именка, женски род
свирка
Употреба: Музика и танц

музика повеќе

(едн.) музиката
Вид збор: Именка, женски род
Уметност изразена преку тонови, тонска уметност.
Албански: muzikë
Употреба: Музика и танц
Тонска уметност и нејзината теорија како училиштен предмет.
Албански: muzikë
Употреба: Образование