moult - онтологија

измитари повеќе

Види и: митари (несв.)
(се) измитарат
Вид збор: Глагол, свршен
Се митари целосно, до крај.

линее повеќе

линеат
Вид збор: Глагол, несвршен
Губи влакно, се митари (за животно).
Албански: ndërroj qime, pupla
Употреба: Зоологија

митари повеќе

(се) митарат
Вид збор: Глагол, несвршен
За животни - менува пердуви, крзно.
Латински: mutare
Употреба: Зоологија

пердуши повеќе

(се) пердушат
Вид збор: Глагол, несвршен
За птица - отфрла пердуви.