modulation - онтологија

модулација повеќе

мн. модулации
Вид збор: Именка, женски род
Подигање и спуштање, менување на гласот; преоѓање од еден тоналитет на друг во музичка композиција.
Албански: modulim
Употреба: Музика и танц
Постапка на менување на извесни карактеристики на еден радиобран во склад со карактеристиките на друг.
Албански: modulim
Употреба: Технологија