mixed - онтологија

мешан повеќе

Види и: меша (несв.)
мешани
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) меша

мешовит повеќе

Види и: мешан (прид.)
мешовитиот
Вид збор: Придавка
мешан

шарен повеќе

шарени
Вид збор: Придавка
Со различен состав, смешан, мешан.
Албански: laraman, i përzier
Употреба: Разговорно

шаролик повеќе

шароликиот
Вид збор: Придавка
Што е разнообразен.