mix up - онтологија

заплетка повеќе

заплеткаат
Вид збор: Глагол, свршен
Збрка некоја работа.
Албански: koklavit
Употреба: Преносно значење

збрка повеќе

збркаат
Вид збор: Глагол, свршен
измеша, исплетка
Албански: përziej
Направи грешка поради забуна.
Албански: përziej

избуричка повеќе

избуричкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Измеша, збрка некоја работа.
Албански: përziej, tollovit
Употреба: Преносно значење

испомеша повеќе

испомешаат
Вид збор: Глагол, свршен
Многу измеша нешто.
Албански: përziej

меша повеќе

мешаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Заменува, грешава поими.
Албански: përziej, tollovit

побрка повеќе

побркаат
Вид збор: Глагол, свршен
измеша
Албански: përziej

поизмеша повеќе

Види и: измеша (св.)
поизмешаат
Вид збор: Глагол, свршен
Измеша донекаде или уште повеќе.

смеша повеќе

смешаат
Вид збор: Глагол, свршен
Наруши распоред на нешто.
Албански: ngatërroj