misplace - онтологија

затури повеќе

затурат
Вид збор: Глагол, свршен
зафрли

зафрли повеќе

зафрлат
Вид збор: Глагол, свршен
Стави нешто каде што не му е местото, каде што тешко може да се најде.
Албански: vë gabim

отфрли повеќе

отфрлат
Вид збор: Глагол, свршен
Зафрли наназад или настрана.
Албански: hedh