minute - онтологија

минута повеќе

мн. минути
Вид збор: Именка, женски род
Мерна единица за време еднаква на шеесет секунди.
Албански: minutë
Употреба: Физика
Мерна единица што означува шеесетти дел од степенот при мерење агол.
Албански: minutë
Употреба: Математика