miller - онтологија

брашнар повеќе

мн. брашнари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што продава брашно.
Албански: miellshitës

брашнарка повеќе

мн. брашнарки
Вид збор: Именка, женски род
Жена на брашнар.
Албански: gruaja e miellshitësit

воденичар повеќе

мн. воденичари
Вид збор: Именка, машки род
Лице што има воденица или работи во воденица.

дерменџија повеќе

мн. дерменџии
Вид збор: Именка, машки род
воденичар, мелничар
Турски: değirmenci
Употреба: Архаизам

мелничар повеќе

мн. мелничари
Вид збор: Именка, машки род
Сопственик на мелница.
Албански: mullixhi
Човек што работи во мелница.
Албански: mullixhi

фрезер повеќе

мн. фрезери
Вид збор: Именка, машки род
Квалификуван работник што работи на фрезмашина.
Германски: Fräser