millennial - онтологија

илјадагодишен повеќе

илјадагодишниот
Вид збор: Придавка
Што има илјада години; што трае многу долго.

илјадалетен повеќе

илјадалетниот
Вид збор: Придавка
Што има илјада години, што трае илјада години.
Употреба: Книжевен збор