milk - онтологија

замолзе повеќе

замолзат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да молзе.
Употреба: Земјоделство

измолзе повеќе

измолзат
Вид збор: Глагол, свршен
Со молзење извлече млеко од животно.
Албански: mjel

молзе повеќе

молзат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Извлекува, цеди со раце или со апарат млеко од вимето на животни.
Албански: mjelë
Употреба: Земјоделство

намолзе повеќе

намолзат
Вид збор: Глагол, свршен
Со молзење добие доволно или големо количество млеко.
Употреба: Земјоделство