mass - онтологија

маса повеќе

мн. маси
Вид збор: Именка, женски род
Неодредено, необликувано количество од некој материјал.
Албански: masë
Големо количество од нешто.
Албански: masë
(обично во мн.) Голем број луѓе, народ.
Албански: masa
Мера за инерција на едно тело, единица за маса е грам и килограм во интернационалниот систем на мерки; тежина на телата при мирување.
Албански: masë
Употреба: Физика

миса повеќе

мн. миси
Вид збор: Именка, женски род
католичка богослужба
Употреба: Религија