marvel - онтологија

воодушеви повеќе

воодушеват
Вид збор: Глагол, свршен
(се воодушеви) Се занесе, се восхити од нешто.
Албански: mahnitem

восхити повеќе

восхитат
Вид збор: Глагол, свршен
(се восхити) се воодушеви, се занесе
Албански: mahnitem

вчуди повеќе

вчудат
Вид збор: Глагол, свршен
изненади