manipulator - онтологија

комбинатор повеќе

мн. комбинатори
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е склон кон правење комбинации, сплетки, местења заради постигање некоја цел.
Албански: manipulator
Употреба: Пејоратив , Разговорно

манипулант повеќе

мн. манипуланти
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се грижи за апаратите, за алатот и за предметите за обработка во едно претпријатие.
Албански: manipulant, manipulues
Човек што на нечесен начин искористува податоци за постигнување лични цели.
Албански: manipulant
Употреба: Преносно значење

манипулатор повеќе

мн. манипулатори
Вид збор: Именка, машки род
манипулант
Албански: manipulues
Механизам што пренесува команди на оддалеченост.
Албански: manipulues
Употреба: Технологија