manage to achieve - онтологија

дотурка повеќе

дотуркаат
Вид збор: Глагол, свршен
Дојде некако, со нечија помош или со поголеми тешкотии, до некој степен во развојот, до некоја положба, звање и сл.
Албански: shtyj
Употреба: Преносно значење