make drunk - онтологија

опие повеќе

опијат
Вид збор: Глагол, свршен
Доведе некого во пијана состојба со алкохолна пијачка.
Албански: deh
За алкохолна пијачка - содржи состојки што предизвикуваат пијана состојба.
Албански: deh