magnificent - онтологија

боговски повеќе

боговскиот
Вид збор: Придавка
Што е преголем, пребогат, преубав, што е како за бог.
Примери:
Нему му припадна боговски дел.

величествен повеќе

величествени
Вид збор: Придавка
Што предизвикува воодушевување, почитување.

пирамидален повеќе

пирамидална
Вид збор: Придавка
величествен

прекрасен повеќе

прекрасни
Вид збор: Придавка
Што предизвикува задоволство, среќа, радост.

свечен повеќе

свечени
Вид збор: Придавка
Величествен, необично сериозен.
Албански: madhështor