machine - онтологија

машина повеќе

мн. машини
Вид збор: Именка, женски род
Орудие за работа управувано од човек што со движење на определени свои делови, претворајќи ја енергијата од еден вид во друг, врши некаква работа.
Албански: makinë
Употреба: Технологија
Определен вид такво орудие.
Албански: makinë
Употреба: Технологија
Општо име за разни видови транспортни средства (локомотива, авион, автомобил).
Албански: makinë
Употреба: Транспорт