loosen - онтологија

лабави повеќе

лабават
Вид збор: Глагол, несвршен
Прави нешто да биде лабаво.

одврти повеќе

одвртат
Вид збор: Глагол, свршен
(се одврти) Се одвинти, се отвори.
Албански: hapet, çilet, lirohet

одлабави повеќе

одлабават
Вид збор: Глагол, свршен
Направи нешто да е лабаво.
Албански: liron

олабави повеќе

олабават
Вид збор: Глагол, свршен
Hаправи нешто да е лабаво.
Албански: liroj
(се олабави)
Албански: lirohem

попушти повеќе

попуштат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи нешто да стане полабаво, помалку затегнато.
Албански: liroj

потпушти повеќе

потпушат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи нешто да биде помалку затегнато; стане помалку затегнат.
Албански: liroj

распаше повеќе

распашат
Вид збор: Глагол, свршен
Симне појас од некого или од нешто.
Албански: liroj
Загуби секоја дисциплина, се разузди.
Албански: lirohem, shfrenohem