long - онтологија

долг повеќе

долги
Вид збор: Придавка
Што има голема должина.
Албански: i gjatë
Што трае многу време, што е долготраен.
Албански: i gjatë
Употреба: Преносно значење
Што означува определен временски период: ден, месец, година и сл.
Албански: i gjatë

долго повеќе

Вид збор: Прилог
Што има голема должина.
Албански: gjatë