logical - онтологија

законит повеќе

законити
Вид збор: Придавка
Што е природен, логичен.

логичен повеќе

логични
Вид збор: Придавка
Што припаѓа, што се однесува на логиката.
Што е во согласност со логиката, што миcли, размислува правилно, разумно.

последователен повеќе

последователни
Вид збор: Придавка
Што се извршува според определена закономерност, што дејствува според некаква логика, без внатрешни противречности.

природен повеќе

природни
Вид збор: Придавка
Што е во согласност со стварноста.
Албански: i natyrshëm